De ce am avea nevoie de un sistem de alarmare la efractie?
In cazul persoanelor juridice, administratorii societatilor comerciale sunt obligati sa asigure paza bunurilor. Aceasta poate fi realizata prin trei mijloace:
-
mecanica, respectiv gratii, incuietori mecanice, usi antiefractie – acest tip de protectie este eficient dar de cele mai multe ori este foarte scump sau este imposibil de realizat in practica
-
umana, respectiv paznici – necesita contract cu o firma specializata sau angajarea unor persoane pe acest post. Oricare din aceste doua variante necesita costuri lunare mari
-
electronica, respectiv sisteme de detectie si alarmare la efractie – este cel mai utilizat mod de a asigura protectia bunurilor si necesita un efort financiar mediu ce se realizeaza o singura data. Costurile de intretinere periodica sunt foarte mici, iar in cazul unei utilizari corecte aceste sisteme pot avea o durata de viata mai mare de 10 ani.
In cazul persoanelor fizice, necesitatea vine dintr-un singur motiv: eliminarea stresului privind siguranta casei.
Rolul principal al sistemului de alarma este de a descuraja potentialii raufacatori. Din statistici, rezulta ca 75% din infractori renunta la spargerea unui obiectiv daca acesta are un sistem de alarmare instalat.
Al doilea rol al acestor sisteme este de a detecta orice sursa de efractie si alertarea beneficiarului prin diferite mijloace. In combinatie cu serviciul de monitorizare si interventie, asigurat de firmele specializate, aceste sisteme pot avea o eficienta extrem de mare in protejarea imobilelor.
Tehnologia moderna a devenit foarte accesibila, iar sistemele de alarma au fost afectate de progresul in domeniul electronicii. Ca urmare, sistemul de alarmare poate fi extins si catre aplicatii de automatizare si control al diferitelor echipamente. Acesta poate fi controlat de pe un smartphone, prin internet, SMS, prin simpla atingere a ecranului.
Pentru a vedea cum functioneaza diferite tipuri de senzori vizualizati pagina SENZORI